SzakmaiWS_LEK

Szakmai Workshop Mentális Egészségfejlesztés témakörében

2017. június 15-én került megrendezésre Budapesten a mentális egészségfejlesztés területén a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014 időszakának keretében megvalósított módszertani fejlesztések szakmai hátterét és további fejlesztési lehetőségeit bemutató szakmai fóruma.

A szakmai fórum előadássorozatát – az ÁEEK képviselőjének megnyitóját követően- a Norvég Népegészségügyi Intézet felkért előadója, Heidi Lyshol indította a mentális egészség területén használt adatbázisok/nemzeti regiszterek jelentőségéről tartott bemutatójával. A hazai fejlesztési irányvonalak bemutatására az ÁEEK szakértői által tartott előadások keretében került sor. Bezzegh Péter az intézményi kapacitásfejlesztés lehetőségeit ismertette a mentális egészségfejlesztés területén. Dr. Koós Tamás a gyermek-és ifjúságpszichiátriai ellátórendszer fejlesztésének szakmai irányvonalait, míg Dr. Blazsek Péter a felnőtt pszichiátriai gondozói rendszer fejlesztésének irányvonalait mutatta be előadásában. Dr. Margitai Barnabás, a praxisközösségi működési modellprogram eredményeit ismertette a résztvevőkkel.

Az ebédszünetet követően, moderált kerekasztal beszélgetés keretében, vitatták meg az előadók a szakmai irányvonalak és fejlesztések összehangolásának lehetőségeit, valamint a résztvevők aktív bevonásával a kerekasztal beszélgetés alkalmával került sor a kérdések megválaszolására is.