BILAT_Bemutatas

Norvégia és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok

"Az országok közötti kétoldalú kapcsolatok gyakran politikai, gazdasági, kulturális és történelmi kötődésekre utalnak. Az erős kétoldalú kapcsolatokat az intézmények és személyek közötti együttműködés jellemzi adminisztratív és politikai szinten, valamint a magánszektorban, a tudományos életben és a civil társadalomban. A kétoldalú kapcsolatok további elemeit képezik a kereskedelem és a befektetés, a kulturális cserék, valamint a másik országra és az országok közötti kötődésre vonatkozó általános tudás, megértés és széleskörű ismertség. 

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusokban részes országok közötti kapcsolatok már erősek a közös történelem és kultúra, a közös értékek és a földrajzi közelség okán. A Finanszírozási Mechanizmusok által megalapozott kötelezettségvállalás csak egy a donor és a kedvezményezett országok közötti kapcsolatok erősítéséhez való számos hozzájárulás közül.

Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok összefüggésében az erősebb kétoldalú kapcsolatok fogalma az alábbiak szerint határozható meg: " Együttműködés, közös eredmények és nagyobb kölcsönös tudás és megértés a donor és a kedvezményezett országok között, mint az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok egyik rendeltetése.”

BILAT_PalyazatokBemutato

Megjelentetett pályázati felhívások, elnyert támogatások

A Norvég Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakának egyik átfogó célkitűzése Norvégia és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatainak támogatása, azzal a céllal, hogy erősödjön a donor és a kedvezményezett országok között az együttműködés, közös eredmények megosztása és nagyobb kölcsönös tudás és megértés alakuljon ki.

Ezen célok megvalósítása érdekében a HU12 Népegészségügyi Kezdeményezések programterület keretében 4 db pályázati felhívás került megjelentetésre az alábbi területeken:

  • Action 1 - Exchange of experience and partnership programs in the field of innovative e-health solutions to promote early diagnosis of cancer
  • Action 2 - Exchange of experience and partnership programs in the field of improvement of patient safety conditions in hospitals
  • Action 3 - Exchange of experience to facilitate knowledge transfer in effective operation of in-patient care
  • Action 4 - Exchange of experience related to and best practices and measures to reduce health inequalities

A pályázati felhívások 2017 március 10-én kerültek megjelentetésre és 2017 augusztus 31-i beadási határidővel zárultak. A felhívások támogatási kerete 68,85 M Ft összeget tett ki. A négy pályázati felhívás keretében 18 db pályázat részesült pozítív elbírálásban, összességében 67,2 M Ft támogatási összeggel. A támogatást nyert pályázatok összesítő adatai itt találhatóak.

BILAT_Semmelweis

BILAT_Tapcsere_JNSZ

BILAT_DebreceniEgyetem

BILAT_Sportmenta