BILAT_Sportmenta

Sportmenta program

Projekt címe: Sportmenta program

Projektgazda: Érthetően az Egészségért, az Orvosok és Egészségügyi Szakdolgozók Jövőjéért Alapítvány

Miről szól a projekt?

Teljes elkötelezettséggel állunk tudásunk továbbfejlesztése mellett, szeretnénk adaptálható külföldi mintákat és olyan jó gyakorlatokat keresni, tanulni, melyeket Magyarországon a kézilabdázó gyermekeknél megvalósíthatunk.

Szeretnénk közvetlenül megérteni, hogy a norvég egészségügy pszichológiai, mentális tudásbázisa hogyan konvertálódik át a sportba. Ezen belül a Norvég Kézilabda Szövetség sportpszichológiai irányvonalait, és a Senthallvard handball klub közvetlen életét, elveit mind felnőtt és utánpótlás szinten a sportszakmai, mentáltréneri, egészségmegőrzés és prevenció szempontrendszerén keresztül.

A Norvég Egészségügyi Igazgatóság felelős az egészségügyi rendszerben a minőség fejlődésének biztosításáért. A biztonságra, a hatékonyságra, a koordinációra, a folytonosságra, és az egészségfejlesztésre fókuszál a prevenció szintjén.

Segít-e, és hogyan a gyerekek sportéletét és lelki fejlődését?

Szeretnénk megismerni, hogy miért hajlamosak kevésbé a depresszióra, miért kezelik könnyebben a stresszhelyzeteket a norvég fiatalok, ez hogyan jelenik meg a kézilabda utánpótlásában. Mit tesznek másképp, hogy gondolkodnak erről, hogyan állnak hozzá.

BILAT_DebreceniEgyetem

BILAT_Tapcsere_JNSZ

BILAT_Semmelweis